Benodigde hoogte

De minimale hoogte voor het gebruik van een profiel bedraagt 210cm. Om de Wheelyliften op verschillende hoogtes te hangen is minimaal 220cm en maximaal 230cm nodig.

Montage van het profielsysteem

 1. Bepaal of u de Wheelyliften op dezelfde hoogte wilt hangen of op afzonderlijke hoogtes.
  • Indien u de Wheelyliften op dezelfde hoogte wilt hangen, hou een hoogte van 50cm van de grond aan. dit geldt voor de onderkant van het onderste profiel. De afstand tussen het bovenste en onderste profiel dient 85,5cm te zijn in dit geval. Dit is de afstand tussen de bovenkant van het onderste profiel en de onderkant van het bovenste profiel.
  • Mocht u de Wheelyliften op twee hoogtes willen hangen, hoger om lager. Dan dient u de de beugels anders te assembleren, zoals op de afbeelding en in de video weergegeven. het onderste profiel moet op minimaal 60cm gehangen worden, als u een plafond van meer dan 230cm heeft wordt een hoogte van 70cm aangeraden. Het bovenste profiel moet 73 cm hoger worden gehangen dan het onderste profiel. Dit is de afstand tussen de onderkant van het onderste profiel en de onderkant van het bovenste profiel. Deze hangt dan 143 cm vanaf de vloer.
 2. Meet de juiste hoogte uit op de muur en boor de gaten voor de muurbeugel (1) voor de onderste beugel. Zodra het profiel eenmaal geplaatst is op de onderste beugel, wordt ook aan de bovenkant een beugel geplaatst. Per profiel (type 1406) wordt 6 beugels geplaatst. Een gat per beugel is voldoende, maar u kunt kiezen uit 3 posities per beugel. Schroef Vervolgens de onderste beugel vast aan de muur met plug en bout (2 en 3).
 3. Plaats het profiel op de 2 vastgeschroefde beugels en schuif de M8 plaatjes (4) in de bovenkant van het profiel, om de beugels aan het profiel te bevestigen. Doe dit met behulp van inbussleutel, schroef en ring (5).
 4. Als de onderste beugels vastzitten dient u hetzelfde te doen aan de bovenkant van het profiel. doe hierna hetzelfde bij het bovenste profiel.
 5. Eenmaal het bovenste profiel vastgeschroefd, schuif dan de M6 plaatjes (6) in het profiel. drie stuks per profiel per Wheelylift.
  • Als u de Wheelyliften op één hoogte plaatst, doe dan voor elke Wheelylift twee plaatjes in het onderste schuifvlak en één in de bovenste.
  • Als u de Wheelyliften om en om ophangt. plaats dan voor de eerste Wheelylift twee plaatsen in onderste schuifvlak en één in de bovenste, voor de volgende Wheelylift dient u het andersom te doen.
 6. Schroef de onderste muurbeugel aan het profiel door middel van de M6 plaatjes die zojuist zijn geplaatst, de inbussleutel, schroef en ring (7) op de juiste uitgemeten plaats.
 7. Plaats de Wheelylift op de onderste beugel en schroef vast aan de achterkant van de Wheelylift (hou hem plat (schuin) op het profiel om hier bij te kunnen). Schroef vervolgens de bovenste muurbeugel vast aan het profiel en aan de achterkant Wheelylift.
 8. Kantel de Wheelylift terug haaks op het profiel en monteer de arm volgens handleiding. Uw Wheelylift is gereed voor gebruik.