Benodigde hoogte

De hoogte die nodig is om de Wheelylift toe te passen 210 cm.

Montage van de Wheelylift

De minimale hoogte voor de montage van de Wheelylift vanaf de vloer is 55 cm. Indien meerdere Wheelyliften naast elkaar worden geplaatst adviseren wij, indien mogelijk, om de Wheelyliften op verschillende hoogten te monteren, montagehoogte is dan vanaf de vloer 55 cm en 65 cm (om en om).

Montage meerdere Wheelyliften

Meerdere Wheelyliften op dezelfde hoogte monteren. Indien de Wheelyliften op dezelfde hoogte worden gemonteerd is er een tussenruimte tussen de Wheelyliften van 50 cm nodig.

Indien de Wheelyliften op verschillende hoogte worden gemonteerd is er een tussenruimte tussen de Wheelyliften van 30 cm nodig.

Gebruik van de Wheelylift

Fiets in de Wheelylift zetten:

Door het voorwiel een klein stukje op te tillen en aan de haak van de Wheelylift te hangen wordt het tilmechanisme in de Wheelylift geactiveerd. Zodra de Wheelylift de fiets optilt, begeleidt u de fiets moeiteloos en zonder enige krachtinspanning door deze aan het stuur en onder het zadel vast te houden, totdat het achterwiel in de wielgoot van de Wheelylift staat. U hoeft vervolgens niets meer te doen: uw fiets staat vast. Indien gewenst kunt u de Wheelylift met fiets naar links of rechts duwen.

Fiets uit de Wheelylift halen:

U pakt de fiets vast bij het stuur en aan de onderkant van het zadel en trekt deze vervolgens van de muur af. De arm van de Wheelylift beweegt de fiets in een vloeiende beweging naar beneden. Het tilmechanisme is vervolgens weer gereed voor een volgende keer. Ook het uit de stalling halen van de fiets kost nauwelijks krachtinspanning.

Wheelylift handleiding

Handleiding Wheelylift